DR.NOVÁK HUNOR :FIGYELEM! MÉG MOST IS RENGETEG GYERMEK HALÁLÁT OKOZZUK! EZT NE TEDD SOHA!

DR.NOVÁK HUNOR :FIGYELEM! MÉG MOST IS RENGETEG GYERMEK HALÁLÁT OKOZZUK! EZT NE TEDD SOHA!

Hazánk tabudöntögető orvosa arra hívja fel minden ember figyelmét, hogy a hazai gyógyszertárakban olyan készítmények is kaphatók, amelyek bizonyítottan veszélyesek a szervezetre.

Dr. Novák Hunor gyermekorvos szerint a hexaklorofén nevű hatóanyag elavult.
Amerikában például már több mint 40 (!) éve betiltották, de hazánkban még mindig kapható több olyan készítmény is a patikákban, amelyben megtalálható.
Benne van például egy újszülötteknél, gyerekeknél gyakran használt hintőporkészítményben, benne van egy felnőtteknek szánt izzadásgátló hintőporban, valamint egy népszerű torokfertőtlenítő, toroköblögető oldatban is megtalálható,bár nem nagy mennyiségben,de lassan adagolják a szervezetnek
.
Az 1960-es években a hexaklorofén tartalmú hintőport, szappant, fürdetőt használták világszerte újszülöttek köldökkezelésére, a köldökfertőzések ellen. Néhány év alatt kiderült, hogy a bőrön át felszívódó hexaklorofén súlyosan károsíthatja a baba idegrendszerét: ingerlékenység, hányás, vérnyomásesés, görcs, sokk, eszméletvesztés is szerepel a mellékhatások között, súlyos agykárosodást is okozhat (ezek a hexaklorofénes hintőpor betegtájékoztatójában is olvashatóak). Több tucat gyerek meghalt az agykárosodás miatt, és ki tudja, mennyi haláleset vagy károsodás maradt felderítetlen, tisztázatlan.

Emiatt Amerikában már 1971-ben, vagyis 46 éve nem javasolják a készítményt használatát. Németországban 1985-ben tiltották be, Ausztriában 1990-ben, Magyarországon viszont még mindig kapható ilyen hatóanyagot tartalmazó készítmény… Igaz, használata visszaszorult, de sokan még most is használják.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adatbázisából kiderül, hogy a készítmény nincs törölve (betiltva). Dr. Novák Hunor telefonon több patikát is felhívott, volt, ahol nem pusztán eladásra készen volt nekik ilyen készítmény, de elmondták, hogy a hexaklorofénes hintőport ők maguk is ki tudják keverni.

Dr. Novák azt javasolja, hogy ellenőrizd az általad használt hintőpor, izzadásgátló, torokfertőtlenítő készítmények dobozát, és ha szerepel rajta a hexachlorophen (hexaklorofén) nevű összetevő, azonnal dobd ki!

SOHA NE LEGYEN A POLCODON ÉLETVESZÉLYES KÉSZÍTMÉNY!!

Leave a comment