Újabb SMS átverés terjed, nagyon hihető és sajnos már most nagyon sokan felültek neki! NE VÁLASZOLJ RÁ, mert nagyon megütheted a bokádat!

Újabb SMS átverés terjed, nagyon hihető és sajnos már most nagyon sokan felültek neki. Ha ilyen sms-t kapsz NE VÁLASZOLJ RÁ, mert nagyon megütheted a bokádat! >> Számítani kell rá, hogy ha ilyen SMS-t kapunk ne érjen meglepetés, nehogy bedőljünk a rendkívül jól összerakott és előkészített átverésnek! NAGYON SOKBA KERÜLHET! Oszd meg kérlek másokkal is az információt!

Telefon, Mobil, Hívni, Elérhető, Samsung, Iphone, Sms

Ha ilyen sms-t kapsz NE VÁLASZOLJ RÁ, mert nagyon megütheted a bokádat!

Újabb SMS átverés terjed, nagyon hihető és sajnos már most nagyon sokan felültek neki.Az SMS a hivatalos Apple cég nevében érkezik!

A biztonsági szakértől elmondta, hogy az SMS-ben a következőket közlik a telefon tulajdonossal >> arról értesítették az áldozatokat, hogy hamarosan lejár az Apple ID-jük, s hogy ez nem történjék meg, meg kell adniuk bejelentkezési adataikat a mellékelt linkre kattintva.Döbbenetes de az SMS-ben mindenkit a nevén szólítanak, vezetéknévvel és keresztnévvel együtt, így még hihetőbb lett az SMS.Teljesen hivatalosnak látszik…

De nézzük meg mi is történik ezután…ha az SMS-ben kapott linkre kattintunk, egy hivatalosnak tűnő Apple-oldalra jutunk itt kell beírni a felhasználónevünket és a jelszavunkat.Függetlenül azonban, hogy ide mit írunk egy újabb ablak jelenik meg, amely arról tájékoztat hogy az Apple-hozzáférést biztonsági okokból zárolták.

Na de természetesen ezt is el lehet oldani, amihez a legszemélyesebb adataink megadására van szükség.Telefonszám, születési év, bankkártyaszám.Egy biztonsági kérdést is meg kell adni, ahol a szokásos, első szerelmem vagy kedvenc színészem neve lehet a variáció, hanem útlevélszám, vezetői engedély szám, anyja neve…FIGYELEM! NAGYON JÓL ELKÉSZÍTETT CSALÁS, KÖNNYŰ BEDŐLNI!

Számítani kell rá, hogy ha ilyen SMS-t kapunk ne érjen meglepetés, nehogy bedőljünk a rendkívül jól összerakott és előkészített átverésnek! NAGYON SOKBA KERÜLHET! Oszd meg kérlek másokkal is az információt!

Forrás : hvg.hu

Leave a comment