Végtelen mennyiségű forróvíz, INGYEN méghozzá áram nélkül… Na ezt figyeld!! :O! Számold ki mennyit fogsz spórolni ha ingyen lesz a melegvized!!!

Most egy olyan felvételt hoztunk el nektek, amelyet már eddig is több millió ember látott, aminek egy nagyon nyomós oka van. Na és miért nézték meg ennyien? Nos, a válasz nagyon egyszerű, annyi a dolgod mindössze, hogy ha van egy kis időd, akkor csak nézd meg a videót, és te is megfogod érteni! Egy egészen elképesztő módszer a forróvízhez, méghozzá áram nélkül… Mi bevalljuk őszintén, hogy minket teljesen lenyűgözött ez a videó, mivel olyat láttunk benne, amilyet eddig még életünkben nem! Reméljük, neked is tetszeni fog a videó 🙂

Képtalálat a következőre: „melegvíz”

Íme egy másik tipp : .írj a a http://napkollektor.cser.eu/

Napkollektoros melegvíz házilag

Ha nem csupán a melegvíz-előállításon, hanem a beruházási költségen is szeretne takarékoskodni, arra többféle lehetőség kínálkozik. Ezeket próbáljuk itt csokorba szedni

Új melegvíz-tároló helyet használhatja a meglévő villanybojlert.
Gyártsa le maga a bojler alaplapot is
Hagyja el a napkollektor állomást
A szabályzót is elkészítheti házilag
Hasznosítsa azt, ami a sufniban porosodik
A munkadíjból is lehet lefaragni
Napkollektor elkészítése házilag
Spórolja ki a fagyállót (ha meri)

Új melegvíz-tároló helyet használhatja a meglévő villanybojlert.

Ha Hajdú bojlere van, abba tehet belső hőcserélőt.

Napkollektoros bojler alaplap

Napkollektoros bojler alaplap
Gyártsa le maga a bojler alaplapot is

Persze csak ha tudja. Csak haladóknak! Viszont a csőspirált is meg lehet nálunk készen vásárolni, ennyivel könnyebb a feladat.

Csőspirál 15-ös csőből

Csőspirál 5 méter 15-ös csőből

Csőspirál belseje

Csőspirál belseje

Sok esetben más gyártmányú tartályba is tudunk egyedi belső hőcserélőt gyártani, ha van a tartályon egy tisztítónyilás legalább 100-as átmérőjű lyukkal. Ha a tartály nem ilyen, akkor is használhatja hőcserélő nélkül tavasztól őszig, vagy külső hőcserélővel akár egész évben is.
Hagyja el a napkollektor állomást

A napkollektor állomás helyett használhat egy gépjármű tágulási tartályt a legfelső ponton beépítve. Így a szivattyút ugyan nem, de a tágulási tartályt, nyomásmérőt, biztonsági szelepet, a töltőpumpát és a konzolt megtakaríthatja.

Gépjármű tágulási tartály a legfelső pontont

Gépjármű tágulási tartály a legfelső pontont
A szabályzót is elkészítheti házilag

A szabályzót esetenként egyesek helyettesítik egy kollektorra szerelt termosztáttal. Ez a megoldás is működik, de a termelt energiát erősen csökkenti. Nem javaslom.
Viszont ha nem riad vissza egy kis forrasztgatástól, akkor a
kereskedelemben kapható egységcsomagból meglepően olcsó szabályzót készíthet. Csak haladóknak!
Kérdés, hogy megéri-e a fáradságot és a kompromisszumokat, ha a mi napkollektor szabályzónkkal hasonlítja össze.
Hasznosítsa azt, ami a sufniban porosodik

A csőszereléshez nem kell megvenni a boltban a gumis bilincset, hanem 50-es vagy 40-es PVC-cső hulladékot is hasznosíthat erre a célra. Ez a megoldás azért is előnyösebb, mert nem kell a bilincsnél elvágni a szigetelést, kisebb a hőveszteség.

Szigetelt cső rögzítése

Szigetelt cső rögzítése
A munkadíjból is lehet lefaragni

Takarékoskodhat a munkadíjjal is. A napkollektoros rendszer telepítése első látásra nem tűnik egyszerű feladatnak, de általában házilag is megoldható a napkollektor telepítési segédletünk használatával. A leginkább hajmeresztő része a kollektorok felszerelése és bekötése a tetőn, de kérésre a munkának csak ezt a részét is elvégezzük.
Napkollektor elkészítése házilag

A napkollektor házilag is elkészíthető.
Házilag készülő napkollektor

Házilag készülő napkollektor

Ehhez nálunk kész alumínium napkollektor hőelnyelőket lehet vásárolni, vagy akár réz napkollektor hőelnyelőt is.
Egy dobozt csinálni néhány méter gipszkarton profilból, kb. két négyzetméter lemezből és némi kőzetgyapotból, nem egy műszaki bravúr. Az üveget sziloplaszttal ráragasztva kész a kollektor.

Spórolja ki a fagyállót (ha meri)

További lehetőség a beruházási költség csökkentésére, ha fagyállós rendszer helyett tavasztól őszig üzemelő termoszifonos rendszert választ. Ezt ugyan télire le kell ereszteni, viszont nem kell hozzá napkollektor állomás, szivattyú és vezérlés. Ellene szólhat a kollektorok vízkövesedése, de a gyakorlatban ez nem valós probléma, főleg ha betartja a beépítési útmutatóban írottakat. Sokkal inkább az szokott előfordulni, hogy nem engedik le a vizet ősszel időben, és a kollektor szétfagy. Ezért ez a rendszer fokozott óvatosságot igényel.

Bármilyen rendszer készül, ha kéri, mi tételes ajánlatot adunk. Célszerű ezt átmazsolázni, hátha van benne olyan anyag is, ami otthon porosodik. Ezeket kihúzva az ajánlatból, tovább csökken az összeg.Forrás: http://napkollektor.cser.eu

Leave a comment